Helaas komt aan alles een eind en in ‘ 89 verhuisde ik naar Huizen. Oh, grote fout! Altijd met het idee om gewoon door te gaan met Overdrive, maar er was geen ruimte, geen tijd meer. Ook de garagebox in Bussum moest tegen de vlakte in verband met nieuwbouw aldaar en na een korte doch bijzonder krachtige carrière op Gooistad Radio hield het allemaal gewoon op.

Maar het leven gaat door en bloed kruipt  waar het niet gaan kan.
De piratenscene in het Gooi werd er niet gezelliger op. Daar was bijvoorbeeld een radio Disco Action die hemelsbreed zo’n 300 meter van de Overdrive studio met zo’n 50 kilowatt te ontvangen was op werkelijk alles. Van 88 tot 108 MHz, op m’n mengpaneel, over de broodrooster, alles. Duurde ook niet lang of er ontstonden her ende der enorme vechtpartijen, waarbij die op Koninginnedag wel de meest beruchte was. Zij verstierden de boel danig, werden opgepakt en zorgden ervoor dat Bussum e.o. verschillende weken ‘ rood’ stond. Ondertussen zaten er in Baarn, Hilversum en Amsterdam zulke grote, professionele zenders (bij twee nog zijdelings gewerkt) dat, als wij meewilden in de vaart der volkeren, er zoveel geïnvesteerd moest worden, dat het niet leuk meer was. Wij konden daar niet tegenop. Bovendien kwam daar het internet opgemarcheerd…

Achteraf bezien was die tijd het meest avontuurlijke die ik ooit heb meegemaakt. Hoe vaak ik wel niet bij storm en regenweer, nacht en ontij, ijzel, vorst en sneeuw het dak ben opgeklommen of in een mast gehangen heb, niet meer te tellen.  Hoe vaak ik onder stroom heb gestaan...Levensgevaarlijk achteraf, maar wie zag 't gevaar? Alles voor Overdrive. Nu moet ik daar niet meer aan denken, tegenwoordig krijg ik al hoogtevrees als ik op de zaterdageditie van de Telegraaf ga staan...
 
Deze zeezender werd wel een van de grote voorbeelden van Overdrive
Na verschillende omzwervingen belandde ik in Fryslân. Munnekeburen om precies te zijn.
Daar begon het weer te kriebelen, er was rust en ruimte en er kwam een redelijk nette studio te staan. Helaas werd ik ziek. Veel meer dan “Oerend Hard Live” is daar niet van de antennes gekomen. Wel via de Middengolf, dat wel. Een enorm verwarrende en stressvolle periode volgde: dialyse, transplantatie, echtscheiding, gedwongen verkoop van de woning en dus weer een verhuizing en zo belandde ik in Wolvega, waar ik in contact kwam met the legendary shortwave legende ‘Excalibur’ en de zo mogelijk nog legendarischerder etherverslaafde shortwaver Intersound Radio.
Een korte periode van stiekeme uitzendingen volgde op Middengolf, maar veel had dat niet te betekenen, maar toen ontmoette ik Henny Mal. Nou ging het rap. In Wolvega zaten we beiden niet erg lekker in ons vel en we zochten en vonden een grachtenpandje, midden in Fryslân.
Mijn gezondheid werd er niet beter op en plots was ik huisvader met tijd genoeg. Nu staat er een studiootje in de huiskamer, is de stream althans online, FM zo nu en dan ook en Middengolf volgt straks.
Gewoon voor de lol. Met vrienden als Anne, Jos, Peter, Hans, Henk en niet te vergeten mijn eeuwige liefde Henny Mal die net zo verslingert is aan radio als ikke gaan we weer live. Zonder enige pretentie, gewoon als hobby en vooral veel enthousiasme!
Ik heb gesproken.
Bertje
Vorige Home